NYHETER

Ny del i Göteborgsserien – bedragaren

Nästan nittioåriga Birgitta luras att öppna ytterdörren för två män som utger sig för att komma från kommunen, bara för att bli brutalt rånad i sitt hem. Polisen Erika Ekman och hennes team dras in i utredningen av kriminella ligor som helt verkar saknar empati och ger sig på samhällets mest sårbara personer.

Samtidigt kämpar Marianne, Birgittas fosterdotter, mot konkurrens inom Göteborgs kafébransch och en ljusskygg rival. När även hon blir rånad i sitt hem börjar polisen ana att det finns ett samband mellan våldsdåden.

På det privata planet drömmer Erika och Per om att flytta till kusten med sina hundar. Men deras tillvaro skakas om av nyheten att Erikas före detta man, Göran, har flytt från en övervakad permission trots att han bara har månader kvar av sitt fängelsestraff. Varför just nu? Och ska Erika tvingas leva med det ständiga hotet från sin före detta man?

Bedragaren är inläst av Maria Lyckow och utkommer som ljudbok och e-bok 30 januari 2024.

 • jämtlandsserien som pocket

  Under 2023 kommer samtliga tre delar av Jämtlandsserien ut som pocket. Utgivningsdatumen är:

  Dagbrottet 17 maj 2023

  Särlingen 15 augusti 2023

  Vägs ände 13 oktober 2023

  Samtliga kommer att finnas hos nätbokhandlarna Adlibris och Bokus mfl och går att bevaka redan nu. De kommer också att finnas hos de fysiska bokhandlare som väljer att ta in dem. Samt hos de bibliotek som köper in. Hos de senare går det fint att fråga efter böckerna, för att uppmuntra till inköp.

 • Författarträffar

  Efter påsken kommer jag att möta mina läsare och lyssnare på biblioteken i Sveg och Hede i Härjedalen. Den 18e i Sveg. Klockan 18.00 i ljushallen i Medborgarhuset. Den 19e i biblioteket i Hede. Också då klockan 18.00.

  Jag berättar om mitt skrivande och böckerna i Jämtlandsserien och Göteborgs sviten. Men lovar att svara på alla era frågor, i den mån jag kan.

  https://www.herjedalen.se/uppleva-och-gora/evenemang.html

 • Jag gästar ljudboksklubben

  Den 22e januari 2023 la Ljudboksklubben ut en intervju med mig som kan ses på bland annat Youtube. Där berättar jag om mina lanseringar och kommande projekt. Vi pratar också om ljudbokens villkor och utmaningar.

  Titta eller lyssna på avsnittet på.Youtube:https://youtu.be/DEYboiSA9Ww

  Spotify:https://open.spotify.com/episode/5mFQ6Wv1qqvbKf0WLaDBK4…

  ITunes: https://podcasts.apple.com/…/ljudbokskl…/id1649523422…

 • Tredje delen i jämtlandsserien

  Vägs ände släpps den 1 februari som ljud och ebok på samtliga streamingtjänster. Det är den tredje delen i Jämtlandsserien om undercover-agenten Zara och hennes nya kollegor vid polisen i Östersund i Jämtland.

  Enstöringen och före detta polisen Magnus hittar en ung kvinna hängd i en lada. Zara och hennes kollegor utreder dödsfallet som mord och i byn Ljungdalen pekas Magnus ut som mördaren.

  På en jaktgård samlas det svenska näringslivets toppar för att fira styrelseordföranden i Sveriges största bank på sjuttioårsdagen, med jakt, god mat och dryck i dagarna tre.

  Så hittas Anna-Sara, vd för banken, skjuten på sitt jaktpass. Kan hennes död hänga samman med den bittra maktkamp som pågår i banken? Kan någon av gästerna eller medlemmarna i jaktlaget vara den skyldige?

  Zara möter oväntat en fiende ur sitt tidigare liv på jaktgården. Samtidigt kommer mullvaden i hennes organisation allt närmare och snart är hon tvungen att försvara inte bara sitt eget liv, utan även den man hon börjat älska.