Zara har blivit bränd på sitt uppdrag som undercover operatör, torterad och misshandlad av den drogkartell hon varit satt att infiltrera. Hon är övertygad om att hon ska dö och att hennes organisation tänker lämna henne åt sitt öde. Men hon räddas i sista stund av tre för henne helt okända män.

Tillbaka i Stockholm på ett privat sjukhem, får hon veta att hon ska placeras under ännu en falsk identitet, i det inre av Norrland, för att undkomma sina fiender. Men också att det kan finnas en förrädare inne i den egna organisationen.

I Östersund väntar en tjänst som utredaren Maria Berg hos polisen i Jämtland och en vacker bostad i de gamla kvarteren längs Köpmangatan. Zaras mål är att i första hand ligga lågt, läka och hålla sig undan en tid. Men främst få tid att hitta den som förrått henne och hämnas.

Zara är dryga fyrtio år. Ensam, utan varken man eller kvinna i sitt liv. Inga barn. Hon har arbetat som operatör inom undercover längre än de flesta. Hon ser tiden i Östersund som en kort övergående period en parantes. Men den blir inte så stillsam och undanskymd som varken hon eller hennes mentor hoppats.

Zara gör det hon är van att göra. Hon går in i sin nya legend, sin falska identitet, som utredare i gruppen för grova brott i ett landskap som är vidsträckt och glest befolkat. Men direkt hon anländer till Östersund hamnar hon mitt i en ovanlig utredning som handlar om ett mord på en influencer och miljöaktivist. Zara och hennes nya kollegor utreder under början av en het sommar, en härva av mord, hot och konflikter kring den hotande gruvdriften i Jämtland med både konventionella och inte så konventionella metoder.

Allt medan hon anar att den yttre fienden kommer allt närmare och hennes vidriga upplevelser i södra Europa sakta bubblar upp till ytan i hennes inre och får henne att tvivla på sina förmågor och sitt förstånd. Och den ende som verkligen vet var hon befinner sig är hennes mentor.

Zara är en ovanlig kvinna med en alldeles vanlig och sårbar själ under det hårda skalet. För vem blir du när du tvingats leva som någon annan än dig själv, spelat roller, år efter år. Kan hon hitta tillbaka till ett normalt liv igen? Vet hon ens vem hon egentligen är? Vill hon veta?