BÖCKER

JÄMTLANDSSERIEN

I sista stund räddas undercover-operatören Zara ur knarkkartellens klor och placeras med ny identitet i Norrlands inland. Som Maria Berg, utredare hos polisen i Jämtland. Där känner ingen till hennes verkliga identitet, där ska hon få tid att läka. Men så blir det inte.

I första delen av Jämtlandsserien, Dagbrottet, hittas en ung kvinnlig miljöaktivist mördad på en myr. Hennes död rör upp starka känslor i bygden. Striden mellan de som vill ha en gruva vid Storsjöns strand och de som ser en annalkande miljökatastrof, blossar upp på nytt. Utredningen avslöjar djupa konflikter, korruption och girighet i jakten på gärningsmannen. Samtidigt tvingas Zara förbereda sig för det oundvikliga mötet med sina fiender …

I den andra delen, Särlingen, under en ovanligt torr och het sommar i Jämtland, hittas ett äldre par brutalt mördade i sin ensliga stuga utanför ett av de döende samhällena. Misstankarna faller snabbt på de kringresande ligorna som plågar Norrlands inland.

Zara och hennes kollegor vid polisen i Östersund försöker mitt i semestertid lösa det motsägelsefulla mordet samtidigt som det börjar brinna okontrollerat i skogarna. Bristen på samordning och resurser visar sig snabbt och man tvingas be om hjälp från andra länder. Zara ställs till slut öga mot öga med demonen som bevakar henne och hindrar henne från att ta sig ifrån Jämtland.

Snart pekas byns särling Leif ut som den som plågat och mördat paret. Allt ställs på sin spets när några personer bestämmer sig för att ta lagen i egna händer.

Och i den tredje delen av Jämtlandsserien, Vägs ände, hittar enstöringen och före detta polisen Magnus en ung kvinna hängd i en lada. Zara och hennes kollegor utreder dödsfallet som mord och i byn Ljungdalen pekas Magnus ut som mördaren. 

På en jaktgård samlas det svenska näringslivets toppar för att fira styrelsordföranden i Sveriges största bank på sjuttioårdagen, med jakt, god mat och dryck i dagarna tre. Så hittas Anna-Sara, vd för banken, skjuten på sitt jaktpass. Kan hennes död hänga samman med den bittra maktkamp som pågår i banken? Kan någon av gästerna eller medlemmar i jaktlaget vara den skyldige? 

Zara möter oväntat en fiende ur sitt tidigare liv på jaktgården och samtidigt kommer mullvaden i hennes egen organisation allt närmare och snart är hon tvungen att försvara inte bara sitt eget liv, utan även den man hon börjat älska. 

LÄS UTDRAG

KÖP

               


GÖTEBORGSSVITEN

Mina tidigare böcker i Göteborgssviten är utgivna på två olika förlag, där de två första är utgivna på Kabusa böcker, som tyvärr inte längre finns. De tre följande är utgivna på Bokfabriken. Av olika skäl kan titlarna vara svåra att få tag på som pappersböcker. Mest för att de helt enkelt är slut och inte längre trycks. Samtliga finns däremot att låna på biblioteken. Och som ljud och e-böcker.

Bokfabriken gjorde en relansering med nya omslag på samtliga ljudversioner i Göteborgssviten under våren 2021. Med nya omslag anpassade för de digitala plattformarna.

Erika Ekman kommer till Göteborg när hon bokstavligen flytt från sin man Göran, som misshandlar henne. Hon har fått ett vikariat som utredare på grova brott. Men hennes man kommer efter henne för att ta henne tillbaka. I de fem böckerna som jag hittills publicerat i serien, får vi följa Erika och hennes kollegor på polisen i Göteborg när de löser olika brott som sker i staden, men även i andra länder.

Berättarperspektivet växlar mellan karaktärerna i gruppen men återvänder till Erika igen i Tredje ögat. Det kommer att bli ytterligare minst två böcker till i serien.

Storytel

Bookbeat

Nextory